LASAGNE S ZELENINOU

Lasagne se zeleninou
SKLENICE WECK 580 ml
70 g čerstvý váječne těsto pro lasagne
1/2 lilek na kostičky
1/2 cuketa na kostičky
500 ml mléka
1/2 paprika červená / žlutá na lístky
1/2 červené zelí na lístky
60g zralý rajčat na kostičky
40 g bramborové škrob nebo hladká mouka
40 g máslo
5g česneku na plátky
2 špetka soli
špetka pepře
špetka muskatovy ořech
olivového oleje
V pánvi nachystat bešamel, jednoduché hořivat mléce na mírně plamenů, přidejte špetka sul a půlku špetka muskatovych ořechu a trochu pepř. Přidejte škrob
zamíchejte, nakonec přidejte máslo.
V sklenici 580 přidejte jedna vrstva bešamel, vrstva těsto nakrájená dle průměr vaše sklenice, další bešamel, míx zelenina se trochu sůl a olej, dal vrstva těsto, ať vyplníte 3/4 vaše sklenice.
Uzavřete sklenici pomocí 4 sponek.
Nastavte na mikrovlné troubě 6 minut podle “TEST VÝKONU” (Nejprve vyzkoušejte svou mikrovlnou troubu).
TEST VÝKON: Sklenici WECK o objemu 560-580 ml naplňte zhruba do poloviny (280-300 ml) vodou o pokojové teplotě a uzavřete 4 sponkami.
Dejte do mikrovlnky, nastavte na výkon 800W a zapněte.
Pokud voda okolo 4. minuty vře, máte ideálně nastavenou mikrovlnou troubu.
Pokud voda vře už okolo 3. minutu, nastavte nižší výkon. Vření kolem 5. minuty naopak znamená výkon zvýšit.
Některé mikrovlnky samy nastaví výkon podle váhy surovin.
Po vytažení z mikrovlnky necháme 20 minut odpočinout při pokojové teplotě (ve sklenici se vytvoří vakuum). Poté můžeme dát do lednice.
Trvanlivost je 15 dní.
Pro otevření vložte sklenici bez sponek do mikrovlnky na plný výkon a počkejte do 3 min., kdy samotná pára sklenici otevře.
Po vytažení dejte pozor na popálení.
Před podáváním můžete dle chuti osolit a opepřit.
Servírujte teple!
Copyright Stefano Chef
Zpět do obchodu