ZELENINOVÝ MIŠMAŠ

Zeleninový mišmaš na másle
Připravíte umyti a nakrájenou na kolečka celkem 3/4 vaše sklenice se tento surovin:
cibule bílé, jarní cibulka,daikon, trháni římský salat,cuketa,česneku, cherry rajče, červené zelí
2 špetka soli
1 špetka soli
špetka pepře
10g najemno nakrájené petržele, nebo bazalka
20 g maslo
5 g olivový olej
Do sklenice dejte zelenina, přidejte olej a
jemně zamíchejte.
Vařte 1 minutku na “test výkon” v mikrovlnce s otevřenou sklenicí.
Poté sklenici vyndejte.
Přidejte maslo.
Pečlivě promíchejte, přidejte sůl a pepř a znovu zamíchejte.
Uzavřete sklenici pomocí 4 sponek.
Nastavte na mikrovlné troubě 6 minut podle “TEST VÝKONU” (Nejprve vyzkoušejte svou mikrovlnou troubu).
TEST VÝKON: Sklenici WECK o objemu 560-580 ml naplňte zhruba do poloviny (280-300 ml) vodou o pokojové teplotě a uzavřete 4 sponkami.
Dejte do mikrovlnky, nastavte na výkon 800W a zapněte.
Pokud voda okolo 4. minuty vře, máte ideálně nastavenou mikrovlnou troubu.
Pokud voda vře už okolo 3. minutu, nastavte nižší výkon. Vření kolem 5. minuty naopak znamená výkon zvýšit.
Některé mikrovlnky samy nastaví výkon podle váhy surovin.
Po vytažení z mikrovlnky necháme 20 minut odpočinout při pokojové teplotě (ve sklenici se vytvoří vakuum). Poté můžeme dát do lednice.
Trvanlivost je 15 dní.
Pro otevření vložte sklenici bez sponek do mikrovlnky na plný výkon a počkejte do 3 min., kdy samotná pára sklenici otevře.
Po vytažení dejte pozor na popálení.
Před podáváním můžete dle chuti osolit a opepřit.
Servírujte se pečivo, a sýrem feta na kostičky
Copyright Stefano Chef
Zpět do obchodu