PRVNÍ KROK Zjisti si svůj výkon

Le Buatte di Stefano – základní informace
Zjisti si svůj výkon :
Před prvním vařením v mikrovlnné troubě je velmi důležité zjistit jaký je zapotřebí výkon (s mikrovlnkami je to jako s ženami – každá je úplně jiná) . Cílem tohoto testu je nastavit vaši mikrovlnou troubu tak, aby voda ve sklenici po čtyřech minutách vřela .
Postup :
1) sklenici naplníme do 3/4 vodou
2) zavřeme za použití klipů a ujistíme se , že je vše dobře utěsněno
3) sklenici vložíme do mikrovlnné trouby
4) nastavíme na časovači 5 minuty a výkon minimálně 600W
5) je třeba zkontrolovat, kdy voda začíná bublat
6) je třeba nastavit výkon mikrovlnky tak, aby voda vřela okolo 4. minuty
7) pokud voda vře okolo 4. minuty znamená to, že máte stejně nastaveno jako my a můžete s námi začít vařit ????
Pozn.: V případě , že vám voda bublala již okolo 3.minuty, proveďte test znovu na menší výkon. Naopak pokud voda bublala až okolo 5. minuty , proveďte test znovu (s novou vodou) a přidejte výkon.
Boříme mýty:
„Kov zničí moji mikrovlnku“ . Každý určitě mnohokrát v životě slyšel o tom, že do mikrovlnky nepatří ŽÁDNÉ KOVOVÉ předměty. V našem případě můžeme tvrdit , že vaření ve sklenicích k tomuto účelu určených je naprosto bezpečné, neboť nemají hroty. Jedná se o sklenice značek WECK, BORMIOLI a KORKEN IKEA.
Otázky a odpovědi:
• „Jídlo je hotové, sklenice vakuovaná a co teď ?“
▪ Chci jíst jídlo studené: sundám sponečky, zatáhnu za gumičku a vychutnám si jídlo
▪ Jídlo chci jíst teplé ihned po uvaření: sundám sponečky , za použití kuchyňské utěrky zatáhnu za gumičku (pozor na horkou páru)
▪ Jídlo nebudu jíst hned, chci ho jíst ohřáté: sundám sponečky, sklenici vložím na maximálně 3 minuty na plný výkon do mikrovlnky (pára otevře sklenici sama)
Dobrou chuť a pozor na horkou sklenici!!!
Le Buatte di Stefano : vařte levně, rychle, zdravě .... Buatte znamená v sicilštině sklenice. Jedná se o nový způsob vaření. Zdravý , rychlý, snadný způsob jak si připravit vaše oblíbené jídlo za pár minut, v mikrovlnce. Mezi hlavní výhody patří: zachování chuti (funguje na způsob tlakového hrnce), rychlost přípravy (stačí pár minut a je hotovo), možnost připravit dietní pokrm (méně soli, ochucovadel) a nakonec k vaření ve sklenici nepotřebujete téměř žádné další nádobí! Při dodržení správného postupu navíc získáte vakuum – jídlo vydrží až patnáct dnů.
O mně : Jmenuji se Stefano, jak již mé jméno napovídá pocházím z Itálie. V současné době jsem šéfkuchař v restauraci Toscana ve Veselí nad Moravou. Vždy mě kromě tradiční italské kuchyně zajímaly také nové způsoby vaření a zdravá kuchyně. Takto jsem se také roku 2017 dostal k vaření ve sklenici - je to rychlé, levné, zdravé. Jsme první v České republice, kteří nabízí tento moderní, zdrav způsob vaření. V této skupině bych s vámi rád sdílel své zkušenosti s tímto, v Itálii nesmírně populárním způsobem vaření. Cílem této skupiny je diskuse o receptech, sdílení nových nápadů a receptů ohledně vaření v mikrovlnce.
Zpět do obchodu